Veilig werken aan de weg in Landgraaf!


In de maanden april, mei en juni 2016 werden aan 50 medewerkers van de buitendienst van de gemeente Landgraaf de cursus verzorgd; Veilig werken langs de Weg CROW 96b.

Omdat de gemeente Landgraaf een samenwerkingsverband heeft met de WOZL en deze medewerkers worden geïntegreerd binnen het gemeentelijk apparaat was het noodzakelijk dat deze nieuwe medewerkers de cursus CROW 96b volgden. Gelijktijdig werd gebruik gemaakt om de herhaling van deze cursus aan de medewerkers van de buitendienst te verzorgen.

De medewerkers volgden de cursus in groepen van 8 personen zodat aan iedere cursist voldoende aandacht kon worden besteed. Het ochtendgedeelte bestond uit theorie terwijl in de middag het praktijkgedeelte aan bod kwam. Met veel enthousiasme werden enkele figuren genoemd in de CROW 96b op de openbare weg geplaatst waarbij de veiligheid uiteraard voorop stond.

De combinatie met de inzet van beroeps verkeersregelaars verliep prima. Door alle deelnemers werd de cursus als positief ervaren waarbij, met name bij het praktijkgedeelte, als zeer leerzaam werd ervaren. Met dank aan alle medewerkers van de buitendienst van de gemeente Landgraaf. Hierbij enkele foto's van de inzet tijdens het praktijkgedeelte in Landgraaf.


<< terug