De Leeuw van Vlaanderen.


Op opdracht van Noptra Opleidingen in Geleen in samenwerking met Polygarde Maastricht werd door Jan Pouls een opleiding beroeps verkeersregelaar verzorgd voor 7 kandidaten. Op vrijdag 27 november werden de kandidaten in Geleen bij Noptra Opleidingen de eerste theoretische stappen bijgebracht. De hele dag kregen de kandidaten theorie over o.a ; veiligheid in het verkeer, de wegenverkeerswetgeving, omgangsvormen , en rem en stopafstanden.

De kanididaten moesten flink aan de bak om met name de berekeningen met betrekking tot rem- en stopafstanden onder de knie te krijgen. Mede aan de hand van documentatie filmpjes werd uitleg hieromtrent gegeven. Ook de veiligheid in het verkeer en het RVV-1990 kwamen ruim aan bod.

De theoretische kennis omtrent de dagelijkse verkeersregels werden behoorlijk opgefrist bij de kandidaten. Aan het einde van deze lesdag werd door middel van een theorie toets bekeken of ze de besproken materie beheersten. En dat was positief. Alle kandidaten haalden een voldoende voor het theorie-examen en konden door naar de praktijkcursus. Op 3 en 4 december werd het praktisch gedeelte van de opleiding in Gulpen verzorgd. Op de kruising Rijksweg / Ingberdorpstraat in Gulpen werden de kandidaten de 1e praktijkstappen van het verkeer regelen bijgebracht. Na eerst samen met de instructeur de kruising betreden te hebben werd de druk om alleen het verkeer te regelen opgevoerd. De kandidaten toonden zich prima gemotiveerde leerlingen. Met veel enthousiasme werd er geoefend en voor we het in de gaten hadden was de 1e praktijkdag al weer voorbij. Mede te danken aan het prima weer die dag. Opvallend was dat de bekende duim van de verkeersdeelnemers richting kandidaten werd opgestoken. Ieder keer worden we in de pauzes welkom geheten in: De Leeuw van Vlaanderen. Een meer dan gezellig eetcafé in Gulpen waar we door de eigenaren altijd hartelijk worden verwelkomd en waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Langs deze weg alweer bedankt voor jullie inzet !!

Op vrijdag 4 december was de examendag. In de ochtendsessie voor het examen was het heel slecht weer. Regen en wind probeerden het de kanididaten lastig te maken, maar ze lieten zich niet uit het veld slaan, ze deden de naam Leeuwen van Vlaanderen eer aan. Na nog 3 uur geoefend te hebben hadden we er met zijn allen goed vertrouwen in dat het op het examen moest lukken.

De gedelegeerde van de politie-academie, Roy Stoffels was al vroeg aanwezig en na eerst samen de lunch te hebben genuttigd in eerder genoemde localiteit, ging het exmanen om 13.00 uur van start. Iedere kandidaat kreeg 15 minuten de tijd om zijn opgedane theorie en praktijkervaringen op het examen te tonen. Aan de gezichten was af te lezen dat er bij deze en gene wel wat spanning op stond. Maar alle kandidaten slaagden met ruim voldoende. Allemaal proficiat.Ook Jan Pouls was weer erg tevreden met het resultaat. Buiten dat de kandidaten allemaal waren geslaagd was het hem weer gelukt om een hechte groep te maken van de kandidaten die elkaar tijdens de praktijkdagen en het examen steunden door dik en dun. Top !!<< terug