September/Oktoberfeest in Gulpen.Na de vakantiestop is door Jan Pouls weer gestart met de opleidingen tot beroepsverkeersregelaar. In verband met de drukte werden de maanden juli en augustus gebruikt om weer “op adem te komen” gelet op de grote drukte voor de vakantieperiode. Steeds meer mensen weten de weg naar Jan Pouls te vinden, o.a. gelet op het feit dat het slagingspercentage dit jaar nog steeds 100% is. Om dit percentage vast te houden wordt de nodige ernergie gestopt in deze opleiding. Als 1e waren aan de beurt een groep van 7 kandidaten van de stichting; Euro Motard Service. Deze stichting verzorgd al jaren op een perfecte manier de begeleiding en beveiliging van evementen, die plaats vinden op de openbare weg en waarbij goede verkeersregeling en beveiliging is gewenst. Alle leden van deze stichting hebben de opleiding als beroepsverkeersregelaar gevolgd.

De 7 kandiaten hadden de theorietoets goed doorstaan en hadden reeds een praktijkdag achter de rug. Op 23 september moesten ze examen doen op de kruising Rijksweg/Ingberdorpstraat in Gulpen. In het ochtendgedeelte van de examendag werden bij de kandidaten door Jan Pouls de puntjes op de i gezet. Er moest “strak” geregeld worden, waarbij; goed kijken, goede tekens en anticiperen de kernthema’s waren. Ondanks het regenachtige weer werd door de kandidaten met veel “swung en elan” gewerkt. De vrouw in tiroler klederdracht, die met een glimlach en met een pul bier in de handen, de verrichtingen gade sloeg vanaf het board naast de rijbaan, moet tevreden zijn geweest met de getoonde inzet van de kandidaten. Na de oefensessie in het ochtend gedeelte waren de kandidaten er klaar voor. Eerst een lekkere lunch en vervolgens om 13:00 uur aan de slag. Het examen. Iedereen had er zin in en stapte met het nodige zelfvertrouwen de kruising op.

De gedelegeerde van de politie-academie had samen met de opleider plaats genomen onder een grote paraplu ter hoogte van de kruising. Een goede politieman/vrouw wordt nooit nat, toch ? Het regende en het regende. Maar niets kon de kandidaten uit het veld slaan. Allemaal regelden ze het verkeer alsof het hun dagelijks werk was. Soms werd er eens een fietser vergeten die wilde oversteken, maar kom op, ook een fietser heeft soms recht op ontbering in de regen. Om 15:00 uur waren alle kandidaten klaar en de uitslag werd door de gedelegeerde medegedeeld. Met aandacht en ook wel met wat spanning werd het resultaat en de bevindingen afgewacht. En wat bleek: weer 100% score. Alle kandidaten geslaagd. Proficiat !!!!!!! Het vervroegde oktoberfeest in Gulpen kon beginnen en in een plaatselijke localiteit werd geproost op het behaalde resultaat. Stichting Euro Motard Service, ook jullie proficiat met deze kandidaten. Ik weet zeker dat ze zullen bijdrage aan de kwaliteit van jullie stichting.Succes en vele verkeersveilge evenementen toegewenst.<< terug