Gemeente Vaals en nieuwe regelkast op kruising

 

Door de gemeente Vaals werd aan Jan Pouls gevraagd of het mogelijk was een opleiding te verzorgen Beroeps verkeersregelaar voor medewerkers van de buitendienst,  als mede voor 2 medewerkers van de parkeergarage.  Op 20-21 en 22 juli werd door Jan Pouls aan deze medewerkers de opleiding verzorgd.

Naast de 5 cursisten van de gemeente Vaals, was er ook een kandidaat namens verkeersregelaars bureau Veilig en Schoon uit Geleen.  Met deze 6 kandidaten werd op 20 juli de opleiding gestart in Vaals. Zoals verwacht kon worden was de locatie uitstekend en werden wij door de catering van de gemeente Vaals prima verzorgd. Alles was tot in de puntjes geregeld.  Bedankt !Door de cursisten werd het theoriegedeelte afgesloten met het theorie-examen. 25  vragen kregen de cursisten na de lesdag voor hun kiezen. De uitslag: prima. Alle cursisten slaagden met goede resultaten voor deze theorietoets,  waarna de 2 praktijkdagen voor de deur stonden. Gestart werd op dinsdag 21 juli met het geven van stoptekens, het in schatten van snelheden en een stukje sociale vaardigheid door bestuurders van gestopte voertuigen aan te spreken en uit te leggen; de reden waarom zij aan de kant werden gezet. In verband met de drukte in Vaals door de weekmarkt en het feit dat deze gemeente grenst aan zowel Duitsland als ook België werd door de kandidaten de kennis van de buitenlandse taal op de proef gesteld.  

s’Middags  werd het praktijkgedeelte verplaatst naar de gemeente Gulpen alwaar op de kruising Rijksweg – Ingbergrachtstraat werd begonnen met het praktijkgedeelte op de kruising. Althans dat dachten we.
Wat  bleek;  in verband met de reconstructie van genoemde kruising was de regelkast voor de verkeerslichten ook vernieuwd. Met als gevolg de sleutel paste niet meer. Snel werd contact opgenomen met de wegbeheerder, de provincie Limburg, die binnen een half uur zorgde dat de juiste sleutel aanwezig was. Waarvoor dank voor de wel zeer snelle service.  Het was er druk, heel erg druk. Duidelijk merkbaar was de vakantiedrukte in het heuvelland en op de kruising.Menig zweetdruppeltje werd gelaten door de kandidaten, maar met ondersteuning van Jan Pouls  werden de eerste vaardigheden bijgebracht op de kruising. Kijken, blijven kijken,  was een kreet die menig maal over de kruising galmde. Ook bleef menige fietser (vakantieganger) staan bij de kruising om de verrichtingen van de kandidaten te aanschouwen.
Op woensdag 22 juli was de examendag. In de ochtend werden de puntjes op de i gezet om op het examen goed beslagen ten ijs te komen. En dat kwamen ze. Allemaal slaagden ze met prima kritieken van de gedelegeerde van de politieacademie.  Met name het regelen met 2 rijrichtingen was een pluspunt voor de kandidaten.Gemeente Vaals en Veilig en Schoon gefeliciteerd met de nieuwe aanwinsten.  De gemeente Vaals bedankt voor deze opdracht en prima faciliteren tijdens de opleiding.<< terug