Valpartij, regen storm en verkeersinfarctOp 14 en 15 januari werd wederom een groep cursisten opgeleid door Jan Pouls training en verkeersadvies. Door de kandidaten afkomstig van de gemeente Sittard-Geleen, Vixia Sittard, gemeente Heerlen en OPB-Sittard werd op 10 december 2014 eerst deelgenomen aan de theoriedag.

Na te zijn geslaagd voor de theorietoets, aan het einde van deze dag, waren op 14 en 15 januari de kandidaten in Sittard aanwezig om te beginnen aan de praktijkopleiding.
Bij de aanvang van deze 2 dagen hadden zowel de cursusleider als ook de cursisten niet in de gaten wat hen de komende dagen te wachten zou staan.

Op 14 januari werden de cursisten door Jan Pouls op de hoogte gebracht van de omstandigheden op de examenkruising Nusterweg / Dr Nolenslaan in Sittard. Een grote
kruising in Sittard die de nodige praktijkhindernissen in zich heeft. In de ochtendspits van deze dag ontstond in heel Limburg een verkeersinfarct ten gevolge van aanrijdingen
op de Rijksweg A2 waarbij vrachtauto's betrokken waren. Hierdoor werd het onderliggende wegennet over belast. Een gedeelte van deze overbelasting had ook zijn invloed op het verkeersaanbod op genoemde kruising. Het was druk, heelllllllllllll druk die dag. Ondanks deze extra "hindernis" werd begonnen aan het praktijkgedeelte.
En alsof dit nog niet genoeg was stormde en regende het de hele middag. Jongens, wat een opgave ! Windstoten van 80 km/h met regen. Ik geef het jullie te doen.
Bij een van deze windstoten, verloor Jan Pouls zelfs zijn evenwicht en kwam op de kruising ten val. Gelukkig pakte de cursist het prima op en nam de verkeersregeling over
terwijl Jan opkrabbelde. Prima van deze cursist ! Even werd gedacht aan opgeven, maar nee, we gaan door ! Opgeven bestaat niet .
Met de nodige ervaringen en bagage voor dag 2 werd deze 1e dag afgesloten met een evaluatie.

Gelukkig was het de 2e dag niet meer zo druk op de kruising en kon verder gegaan worden met de praktijkinstructie. Wel was er weer die storm en soms een regenbui.
Niets bracht de kandidaten echter uit hun evenwicht. Ze zouden en moesten slagen.
Dit gebeurde ook. s'Middags werd door de gedelegeerde van de politieacademie het praktijkexamen afgenomen. Met trots kan ik U vertellen dat alle 6 de kandidaten slaagden met prima beoordelingen. Ondanks de barre weersomstandigheden bleven ze zowel letterlijk als figuurlijk recht overeind op de kruising.
Wederom werd door Jan Pouls een groep beroepsverkeersregelaars afgeleverd waar ik als cursusleider trots op mag zijn en die ik met een gerust gevoel de praktijk in kan laten gaan. Ze zijn er klaar voor.

Bedankt aan Vixia Sittard voor de perfecte lunch en onderkomen. Ik kom graag bij jullie terug. Cursisten bedankt voor jullie geweldige inzet tijdens deze 2 moeilijke maar fantastische, stormachtige dagen.

<< terug