Medewerkers Buitendienst Gemeente Heerlen
"Up to Date"In de maanden november en december 2014 werden door Jan Pouls Training en Verkeersadvies 24 medewerkers van de buitendienst van de gemeente Heerlen opgeleid tot beroeps verkeersregelaar.
Over 3 opleidingsgroepen verdeeld werden de cursisten bekend gemaakt met de theoretische regelgeving betreffende verkeersregelaars en de praktijk. Tijdens hun dagelijkse werkzaamheden komen deze medewerkers regelmatig in situaties terecht waarbij verkeersregelend dient te worden opgetreden. Na een sceptisch begin van de mannen (waarvoor is het eigenlijk nodig voor ons…..?) werd het gedurende de opleiding duidelijk bij de cursisten dat deze opleiding voor mensen die dagelijks "in het verkeer werkzaam zijn" onontbeerlijk is.

Tijdens de instructie werden als extra, door Jan Pouls, praktische tips aangereikt die in het kader van "Veilig Werken aan de weg" gebruikt kunnen worden.

Een perfecte combinatie tussen goed verkeerregelen en veilig werken aan de weg, met als doel vergroten van de veiligheid van de verkeersregelaars en zorgen voor een optimale verkeersveiligheid en doorstroming voor de weggebruiker.

De praktijkoefeningen en het examen werden afgenomen in Brunssum op de kruising Pr. Hendriklaan en de Dorpsstraat.

Van de 24 cursisten slaagden er 22 de 1e keer. 2 kandidaten slaagden bij het herexamen. Een prima resultaat ! Als laatste dank aan de gedelegeerde namens de politieacademie, Dhr Gerard Leenders, die op 17 december zijn laatste examen als gedelegeerde bezocht en vanaf 1 januari 2015 gaat genieten van pensioen.
Op de foto, de laatste groep cursisten van de gemeente Heerlen d.d. 17 december 2014 met de opleider Jan Pouls. De foto werd gemaakt voor cafetaria: "Snack Drive In" te Brunssum. Dank aan het personeel van deze prachtige zaak voor de prima verzorging tijdens de praktijk en examendagen die soms onder zeer slechte weersomstandigheden plaats vonden.<< terug