Interview L1

 

Morgen even voor half negen interview met Chris Tiekstra van de WielerFederatie Limburg over de opleiding van verkeersregelaars.

Onderwerp is het Projectplan Wielerorganisatoren.

Doel hiervan is om organisatoren van wielerevenementen te ondersteunen door randvoorwaarden te scheppen en gezamenlijk materialenbeheer. Het gaat om wielerwedstrijden en toertochten.

De Provincie Limburg heeft hier geld voor beschikbaar gesteld (ruim een ton).

Belangrijk onderdeel van het plan is het opleiden van en de werving van verkeersregelaars.
Nu gestart met opleiden van bestaande groepen, daarna pool inrichten en zorgen voor nieuwe instroom.

Achterliggende gedachte is dat de politie inzet minder wordt en wij toch de veiligheid optimaal willen garanderen. Daarom deze bijscholing. Ook het terugdringen van de overlast in het Heuvelland speelt een rol. Door mensen de juiste opleiding te geven, verlopen de evenementen soepeler en ondervindt het publiek en de omwonenden minder overlast.

Aanpak is uniek, wij werken in Limburg aan de voorkant van het gehele proces aan de beveiliging van de wedstrijden en toertochten.

Groep 1 Statische verkeersregelaars (150 personen)

Groep 2 Motards (100 personen)

Groep 1 is klaar. De inzet van deze mensen is met de betrokken gemeenten afgestemd.


Groep 2 nu aan de beurt. Komende dagen instructieavonden door Jan Pouls, training en verkeersadvies. In mei (10 en 11) volgen dan twee praktijkdagen.

Samen met de KNWU, waardoor de mensen aan het einde van de cursus ook de volgerslicentie van de KNWU kunnen aanvragen. Daarmee voldoen wij aan alle eisen
die gesteld worden.

<< terug